Bokinfo

Här nedan kan du läsa om vad varje bok i matematik-serien handlar om.

 

Författaren & illustratören Mattias Blomfeldts vision med böckerna är att göra matematiken lättförståelig för barn med hjälp av charmiga figurer. I den här serien har han kopplat samman figurernas karaktärer ihop med dom olika räknesätten dom alla representerar. T.ex. som att Plus är en positiv figur som samlar ihop saker & Minus en negativ figur som tar saker, o.s.v.

 

"Att låta sagan & fantasin få vara verktyg till att lära barn olika saker är ett arbetssätt jag själv ständigt praktiserar." Mattias Blomfeldt

Plus samlar frukter & bär

I den här boken möter vi Plus som är en positiv figur & som håller på att samla frukt & bär i sin trädgård för att göra en god & nyttig jos. Bokens handling visar på hur addition fungerar, men också på att om man är villig att jobba lite kan det leda till något gott.

Minus tjuvar i parken

I den här boken möter vi Minus som är en negativ figur & som har svårt att låta bli att ta saker från andra. Bokens handling visar på hur subtraktion fungerar, men också att negativa handlingar får konsekvenser.

Gånger får napp

I den här boken kommer vi att få möta Gånger som är en rätt girig figur & som försöker hitta ett sätt att fånga fisk lite effektivare. Bokens handling visar på hur multiplikation fungerar & att ett effektivt sätt faktiskt kan vara till stor hjälp.

Delat bjuder på tårta

I den här boken kommer vi att få möta Delat som är en väldigt rättvis figur & som försöker hitta sätt att dela upp tårtbitar i lika delar till sin tårtfest. Bokens handling visar på hur division fungerar & att det faktiskt inte är så svårt att vara rättvis.

Konstapel Lika Med rycker ut

I den här boken kommer vi att få möta konstapel Lika Med som är en korrekt & regelrätt figur & som försöker reda ut dom andra figurernas konflikter. Bokens handling visar på hur likamed fungerar & att om man uppmuntrar andra till att göra det dom är bäst på, så blir det alltid bra resultat.

© Copyright. All Rights Reserved.